Orbán Viktor legjobb szövegei

sitting-bul-250.jpgPéldául azt is ő mondta, hogy Keleten nincs semmi keresnivalónk. 

Mi közvetlenül nem vehetünk meg semmit a kereskedőháztól...  Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet. (Szárhegy dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft, NEM taggyűlés, 2001 június)

Amikor a baloldal időnként erre lehetőséget kapott, akkor rárontott a saját nemzetére. (2005 július, Tusnádfürdő)

Nemzeti baloldalra is szükségünk van Magyarországon; sokan szkeptikusak, mondván, hogy különböző, – genetikainak talán túlzás lenne  mondani, – inkább fogalmazzunk úgy, történeti meghatározottság miatt ennek az esélyei csekélyek. Én azonban optimistább vagyok, mint akik így fogalmaznak. (2005 július, Tusnádfürdő)

Az Európai Uniónak világossá kell tennie, hogy nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak.  (Strasbourg, 2006 okt. 23.)

...én is biztatok szombaton és vasárnap a talpon maradt összes kerületben az én hangomon megy a szavazásra való felhívás, amiért majd engem elmarasztal az Országos Választási Bizottság, a jogászok meg megvédenek, oszt jónapot. (2006 április 19.)

Pay no attention to what I say to get elected („Ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok" –  2006, WikiLeaks dokumentum diplomatákkal való beszélgetésről)

Én sem hazudtam soha az embereknek.  (CNN interjú, 2006 szeptember 23.)

Lesz 2010-ben egyszeri, nagy arányú adócsökkentés, ha a Fidesz kerül kormányra. (ATV, 2009 november 10.)

Magyarországon az emberek megtanulták, hogy - bár nem könnyű az élet a nyugat-európai és általában a nyugati államok közösségében, mindenért meg kell harcolni, de - Nyugaton van keresnivalónk. Keleten semmi keresnivalónk sincs. (2007 november, Magyar Hírlap)

A mostani látogatás a keleti nyitás politikájának újabb jelentős sikere.  (2012 Budapest, a kazahsztáni diplomáciai útról)

A kínai Népköztársaság és Magyarország szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket. (Budapest, 2011 július 25.)

Sosem rejtettem el valós szándékaimat a választók elől. (Magyar Hírlap interjú, 2006 szeptember 27.)

Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van... Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni.  (Budapest, VOSZ-közgyűlés, 2012 július 26)

Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél. (Észak-Magyarország, 1994 március)