Tisztogat és hazudik az MTVA: dokumentumokkal

MTVA szülői levél 3.jpg      MTVA szülői levél 2.jpg      MTVA szülői levél 1.jpgthész.jpg

Az MTI-közlemény azt álította, hogy nyugdíjba vonult a karnagy, azonban a szerkesztőségem birtokába került dokumentumok szerint szanzsén kirúgták.

Nem mintha az MSZP-kormány elegánsabban működtette volna a közszolgálatot, ezt nem győzöm hangsúlyozni, hisz a jobbagyúak azzal jönnek folyton, hogy „mér, az előzőnyócév nem volt gáz?” –,  az volt. De a Fidesz arra lett választva, hogy jobb legyen, értem? S ahelyett itt van például ez.

Szépíthetetlen a sztori: az MTI kiadta, hogy nyugdíjba vonul Thész Gabriella, a Magyar Rádió Gyemekkórusának vezetője. Az MTI, ahogy szokott, arcátlanul hazudott: a szerkesztőségem birtokába került dokumentumok szerint a kórusvezetőt szanzsén kirúgták.

Méltán világhírű, Grammy-díjra jelölt, rendszeresen világsztárokkal szereplő kórusról beszélünk, az ilyen kulturális zászlóshajók viszik a jó hírünket, ami ránk fér, különösen e vészterhes időkben. A Gyermekkórus hihetetlen színvonalát Thész Gabriella biztosította évtizedekig, zsenik kerültek ki a keze alól, soha, sehol, senki nem kérdőjelezte meg a rátermettségét, imádták a gyerekek, a szülők, a közönség, a szakma. Csak hát nem volt elég fideszes a Fidesznek.

Ami, tudjuk, nagy bibi.

Az elmúlt két évben alaposan visszaapasztották a forrásokat, a kórus vegetált, a személyi állományt  leépítették, úgyhogy a karnagynak egyedül kellett intézni mindent, vagyis kiéheztetésre játszottak. S mikor az MTVA vezetőségében rájöttek, hogy Thész Gabriella, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, Liszt-díjas, Bartók-Pásztory-díjas karnagy nem adja fel, úgy vágták ki, hogy két napja maradt összepakolni. S még volt képük közleményt kiadni a nyugdíjba vonulásáról.

Ez a történet elmeséli önmagát, mi meg levonjuk a tanulságokat, mindig, mindig csak ez marad, hogy vonogatjuk azokat a kurva tanulságokat, és sírunk a sírókkal maximum, de valamit már tenni is kéne. Mert itt már a hatalmi arrogancia, ááá, végig sem mondom. Kép felett a szülők levele, jobbról balra nyisd a fájlokat.