Orbán Viktor Bándy Katáról: az esemény mélyén rejlő probléma

1-5.jpgŐrjöngő rasszizmusért már nem is kell a kuruc.info-ig menni, elég csak kinyitni a Fidesz lapját.

Midőn megkérdezték Miniszterelnök Urat egy Farkas Flóriánnal közös sajtótájékoztatón, mit gondol arról, hogy a szélsőjobb cigányozásra használta fel Bándy Kata tragédiáját, az államférfi homlokráncolva ezt mondta: nem lehet elvárni, hogy ne legyenek nagyok az indulatok; majd ezek lecsengése után, higgadtan kell a tragikus esemény mélyén rejlő problémáról beszélni.

A tragikus esemény mélyén rejlő problémát néhány napja a Fidesz leghangosabb embere, B. Zsolt így fogalmazta meg: „Bándy Katát megkínozni, megerőszakolni, kirabolni és megölni, csak azért, mert „gádzsi”, s mert éppen arra járt, ez nem tolerálható...Ezért kell nekünk kimondanunk: az a gyilkos állat cigány volt. És nem valami szexuálisan aberrált pszichopata...meg kellene szólalniuk a cigányoknak. Ideje lenne a bocsánatkérésnek...Ha a cigány közösség nem lel valami megoldást, hogy kiirtsa ezt a mentalitást saját fajtájából, akkor ki kell mondani: lehetetlen velük együtt élni.”

Figyelem, a kormány beleegyező hallgatása övezte B. Zsolt nagy nyilvánosság előtt tett állításait, miszerint: Bándy Kata vesztét csak az okozta, hogy nem cigány;  a tettes nem azért ölt, mert aberrált pszichopata lenne, hanem mert benne van ez a mentalitás a FAJTÁJÁBAN; a cigányok kérjenek bocsánatot, különben lehetetlen velük élni.

Nem tudom, hogyan lehet majd ezt higgadtan, az események lecsengése után. De biztos meglesz a módja.

Most, amikor még nagyok az indulatok, csupán az látható: Orbán Viktor nem vágja rá rögtön a cigányellenességet firtató kérdésre, hogy a tragédiának nyilvánvalóan nincs etnikai vonatkozása; nem ecseteli, mennyire meg van rendülve amiatt, hogy az őrjöngő rasszizmusért már nem is kell a kuruc.info-ig menni, elég csak kinyitni a Fidesz lapját; ehelyett a mélyben rejlő problémára célozgat.

Akkor tisztázzuk: a tragikus esemény mélyén rejlő probléma az, hogy kontrollvesztett férfiak, családon belül és kívül, hetente kínoznak és/vagy ölnek meg nőket szexuális indíttatásból. Itt, Magyarországon. A Bándy Kata halála óta történt tragikus politikai események – mint például ez a sajtótájékoztató – mélyén a legnagyobb probléma pedig az őrjöngő, vak cigánygyűlölet.

Amelyet olyanok táplálnak, mint B. Zsolt, és olyanok támogatnak, mint Magyarország miniszterelnöke.

(a kép innen való)