Keresztény fajú egyének

Bejegyzés alcíme...

 

30054_C_600x900.jpg

Ez a modern Európa totális csődje, nem az ortodox gazdaságtan.

Most még egy ilyen antitfasiszta bejegyzést kaptok, aztán holnap írok mást, mert azért nemcsak nácik vannak a világon, hanem pl. Marsra szállás, devizahitel, olimpia, rock and roll és örök élet, ilyesmi.

Mint a mellékelt ábra mutatja, Csatáry bá’ (az alulírott, gy.k.) annak idején nem kicsi zsidóellenes aktivitást mutatott gettóparancsnokként, bár a pár hét előtti  Magyar Hírlap-interjúban még – egy alapos alákérdezéstől kedvet kapva – igyekezett zsidómentőnek kiadni magát. Hát, a fenti nem egy tipikus zsidómentő szöveg. Mindenesetre a Jobbik nagyobbik lapja, a kuruc.info „meglehetősen korrekt intézkedéseknek” nevezi a Csatáry-féle pogromot, s ez a szemlélet a Jobbik-táborban – és a Fidesz-KDNP tábor tetemes részénél is! –  teljesen magától értődő. Aki most ismerkedik a magyar történelemmel és a „banyek, nem is bántották itt a zsidókat” szólamot képes bevenni, annak mindenesetre hasznos tanulmányozni ezt a plakátot, sok más kordokumentummal együtt.

Teszteld magad. Olvasd el. Ha ökölbe szorul a kezed, az jót jelent: hogy még ember vagy.

Nekem az egész soá és az azt megelőző antiszemita szcéna tekintetében az egyik legfájdalmasabb mozzanat, hogy a keresztény szó a zsidóktól való megkülönböztető jelzővé kurvulhatott. „Keresztény fajú.” Ne már. Ez a modern Európa totális csődje, nem az ortodox gazdaságtan. Az Antiszemita Szövetség, a Jobbik szellemi elődje például a negyvenes évek elején „keresztény származás”  igazolását követelte a tagjaitól. Ostoba állatok, a kereszténység nem származás, hanem hit!

Az a hit egyébként, amelynek az őszinte követőit – Maximillien Kolbe-t, Dietrich Bonhoeffert, Salkaházy Sárát, és nem fér ebbe a posztba az áldott emlékű hősök felsorolása – a zsidókkal együtt taposta el a náci rezsim.

Hát, egy olyan országban élünk, és most nagyon rossz a kedvem, ahol megint jönnek a keresztény fajú egyének. És ugatnak, hangosan. Ahelyett, hogy olvasnának, tanulnának egy kicsit.

A gyereknek kél káromkodni kedve.