Elegem van a közszolgálatból!

Bejegyzés alcíme...

 

93465_655978454_big.jpgA közmédia, kisfiam? Amikor a pénzünkből hazudnak nekünk.

Hallgatom a híradót, hogy hadd tudjam már, mi van; gyalogost gázoltak a fővárosban, torlódás az M7-en, a hűvösebb időben kevesebb jégkrém fogy (!), ukztvuz89t ígér a kormány, őüpö89 fordulatra van szükség, híreinket hallották, tartsanak velünk.

Ma délelőtt, mikor minden hírcsatorna a recessziótól volt hangos, a közszolgálati portál, a hirado.hu vezető híre arról szólt, hogy a fonalas zöldalgát nem kell kiszedni a Balatonból.

A hazugság az nemcsak az, mikor valaki valótlant állít; az is, amikor nem mondja meg az igazat (vagy – ugyebár – nem bontja ki az igazság minden részletét.) A közmédia ma azt jelenti, kisfiam, hogy a pénzünkből hazudnak nekünk. Én már tavaly – még egy független portál főszerkesztőjeként – megtiltottam kollégáimnak az MTI használatát; ezt akkor vettem fontolóra, mikor az Index KSH adatokra hivatkozva közölte, hány százalékot lassult a gazdasági növekedés, mire a távirati iroda kihozta, hogy nem lassult, hanem gyorsult, elemzők szerint. Az utolsó csepp az volt a pohárban, mikor a Fidesz ellen megtelt a Kossuth tér, az MTI pedig azzal foglalkozott, mily szépen fogadták Schmitt Pált Székelyudvarhelyen, s hogy mit avatott Orbán Viktor.

Nektek nincs elegetek a közszolgálati médiából?

Szerintem a helyzet folyamatosan romlik. Azt hiszem, meg is teszem a szükséges jogi lépéseket. A médiatörvény vonatkozó passzusai alapján felnyomom a hatóságnál a közszolgálatot, úgy zusammen: egyoldalú tájékoztatásért, sőt álhírek terjesztéséért, és a nyugalmam megzavarására alkalmas – mert dühítően ostoba – tartalmak közléséért.

Értem én, hogy egy rendes diktatúra kiépítéséhez totál el kell hülyíteni az istenadtát, de ennyi közpénzből legalább a látszatra kéne vigyázni, nem?