Akasszátok föl a cigányokat?

Bejegyzés alcíme...

hangingPA_468x481.jpgPontosan tudjátok, ti ott a Parlamentben: azért ekkora a pofájuk, mert van hozzá közönségük is. Azt hiszitek, ha riszáltok nekik is egy kicsit, az hoz valamit a konyhára?

Több méter magas bitófát állított a Jobbik Debrecen belvárosában, hogy a halálbüntetés visszaállítását szorgalmazza, és a párt képviselője, a neve most mindegy,  azt mondta a bitó alatt állva drámai hangon, hogy (kopizok a a hirado.hu-ról): Csak a halálbüntetés visszaállítása bírna elegendő elrettentő erővel a főként egy behatárolható szociokulturális körből érkező bűnelkövetőkkel szemben.”

A dolog, ne bíbelődjünk, jelzőkön túli. Megismétlem, jó? Ezt mondta egy magyar parlamenti párt képviselője: Csak a halálbüntetés visszaállítása bírna elegendő elrettentő erővel a főként egy behatárolható szociokulturális körből érkező bűnelkövetőkkel szemben.”

Igen, ez a mondat egy jobbikos szájból ezt jelenti: a „cigánybűnözőket” föl kell akasztani.

A kérdésem az lenne, mikor alakul antifasiszta koalícíó a Parlamentben? Mi kell még hozzá? Tiszaeszlár, vidéki pogrom, cigányakasztásos tiráda nem elég?

Ha a magukat demokratikusnak nevező pártok szóba állnak ezek után jobbikos politikusokkal ahelyett, hogy vállalnák a nyílt konfrontációt, a levegőnek nézést, a „nácinak kuss a neve” stratégiát, akkor az egész magyar politikum cinkos és – ekképp – bűnrészes a legaljasabb ordaseszmék népszerűsítésében.

Pontosan tudjátok, ti ott a Parlamentben: ezeknek azért ekkora a pofájuk, mert nagy a közönségük is, egy egyébként behatárolható szociokulturális körben. Azt hiszitek, ha riszáltok nekik is kicsit, az hoz valamit a konyhára?

Hoz, persze: szégyent és gyalázatot.

 

 (a kép nem Debrecenben, hanem Iránban készült.)