Jövő héttől betiltják az alkoholt is

gambler.jpgCsaládok ezreit menti így meg a kormány, hogy még nagyobb legyen a jólét.

 

 

 

 

 

 

 

Mint azt szerkesztőségünk az Orbán-kabinet egy névtelenséget kérő bennfentesétől megtudta, jövő hét elején újabb rendkívüli kormányülésre kerül sor, melynek során határoznak a teljes körű szesztilalomról. A sietséget az indokolja, hogy a kormányhatározat lépésről lépésre való, lassú előkészítése mintegy felpuhítaná a döntéshozatali folyamatot, hiszen számítani kellene az alkohol-lobbi (pl. pálinka-lovagrendek) nyomására is.

– Nincs ebben semmi meglepő – fejtette ki kormányzati forrásunk, akinek szavait a továbbaikban szó szerint idézzük:

„A játékgépeket betiltó határozat azért született, hogy a kispénzű emberek, akik természetesen kevesen vannak, hiszen nálunk nagy a jólét, ne a félkarú rablókba dobálják a jövedelmüket. Hangsúlyozni kell, hogy családok ezreit menti így meg a kormány, hogy még nagyobb legyen a jólét, és akkor még nagyobb példát tudunk mutatni Európának, ugyanakkor a nemzetbiztonsági kockázat is ki lesz küszöbölve. Ugyane logika mentén a kormány elhatározta, hogy véget vet az áldatlan helyzetnek, miszerint  minden tizedik magyar ember alkoholfüggő, s hazánkban egy lakos 12 liter tiszta szeszt fogyaszt egy évben, beleértve a csecsemőket is.”

Felvetésünkre, hogy annak idején az amerikai szesztilalom sem hozta meg a kívánt eredményt, sőt növelte a nemzetbiztonsági kockázatot – konkrétan a szervezett bűnözésnek ágyazott meg –, a magas rangú kormánytisztviselő kifejtette: nem kell kényszeresen Amerikához hasonlítgatni magunkat, hiszen épp a keleti nyitás politikájának „virágkorát éljük”.

Arra a kérdésünkre, hogy vajon a presszó-játékgépeknél jóval addiktívabb, sokkal több ember függőségét okozó online szerencsejátékokat is betiltják-e, kormányzati forrásunk azt felelte: ezekről nem hallott, de amennyiben „megfelelő információk fognak a kormány rendelkezésére állni, akkor természetesen, hiszen Navracsics miniszter úr is megmondta, hogy káros a korlátlan internethasználat. A kormány minden rossz dolgot be fog tiltani.”

Megkérdeztük, hogy ennek jegyében a közpénzek elsimicskázását, az ellenségképző retorikát, az adat- és hírhamisítást, a hatalmi gőgöt, a  demokrácia maradékának szisztemitkus felszámolását, a parttalan bigottériát, a kultúra legyalulását, az ordaseszmék népszerűsítését, Magyarország megszégyenítését és megalázását, hovatovább önmagát is be akarja-e tiltani a kormány.

Kormányzati forrásunk jelezte: nincs felhatalmazása érdemben válaszolni, helyesebb, ha írásban adjuk be a kérdéseinket. Íme.