Kész, a Viktor lenyomta Brüsszelt

Orban_Viktor_Fidesz_elnok_kormanyfo_europai_parlament_eu_elnokseg_2011_arc.jpg 

Nincs is más hátra, mint megkérdezni a padlón vinnyogó Uniót, hogy ezentúl köcsög vagy csicska akar-e lenni.

A Magyarok Miniszterelnöke boldog elégedettséggel utazhat hűsölni, no nyilván nem abba a szemét, aljas Európába, amely ki akart minket csinálni, hanem a reményteljes Keletre, ahonnét a fény érkezik. Orbán Viktor bejelentette a fészbukon: „a nyugdíjakat megvédtük, a béreket nem csökkentettük, hanem emeltük és megszorítás helyett inkább újraszerveztük az országot...Brüsszel hosszú ideig kifogásolta ezt, nem tetszett neki a bankadó, nem tetszett, hogy a nemzetközi cégeket is bevontuk a méltányos teherviselés rendszerébe. Nem örültek annak, hogy a devizahiteleseket rendhagyó intézkedésekkel megpróbáltuk kimenteni a bajból. Végül úgy gondolták, hogy a középosztályt adócsökkentéssel segíteni válság idején nem ésszerű dolog. Hosszú vita volt ez, de végül mindegyik kérdésben sikerült megvédeni az álláspontunkat. Ezért Brüsszel minden, Magyarország számára kirótt büntetést, fenyegetést, megtorlási kísérletet, lebeszélést abbahagyott. Így Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló brüsszeli vitát" .

Vagyis a magyarság – mely puszta absztrakció lenne, ha Gondviselés kegyelméből nem testesül meg Orbán Viktorban – lenyomta az ellene fenekedő uniós bürokráciát. Egyenest a fellegvárba hatolt be, és győzött. Nincs is más hátra, mint megkérdezni a padlón vinnyogó Uniót, hogy ezentúl köcsög lesz-e vagy csicska.

Ja, a valóságra is vesztegessünk néhány mondatot: húsz éve nem volt ilyen bizonytalan a jövő, és benne persze a nyugdíj. A bérszínvonal és a fizetések reálértéke nem nőtt, hanem csökkent. A Matolcsy-féle tervgazdaság legutóbbi gyöngyszeme, a Széll Kálmán 2.0 konkrétan megszorítócsomag. „Az ország újjászervezése” csupán a méregdrága hatalomkoncentrációt jelentette, amit nem kért a kutya se.

A banki- és különadóból, amire olyan veszettül büszke a Főnök, két év alatt befolyt csaknem ötszázmilliárd, miközben közel nyolcszázmilliárd ment ki a multiknak nyújtott közvetlen állami támogatásként. A devizahitelesekkel kapcsolatos intézkedés rendhagyó volt, ez stimmel, viszont szart se ért, mivel pont a rászorulókon nem segített, tömegesek a kilakoltatások. Ezt a szerencsétlen magyar középosztályt addig segítették, amíg  az kvázi megszűnt.

És a győzelemhez még annyit, hogy húsz év után Európában újra ciki magyarnak lenni.

Köszönjük, Viktor, hogy győztél nekünk! Jó pihenést!