Hagyd a francba a demokráciát, Viktor!

Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható... Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni.  (Orbán Viktor, 2012. június 26.)

 

Hagyd a francba a demokráciát, Viktor! Totál fölösleges görcsölni rajta. A nyugat, mely folyton az úgynevezett demokratikus hagyományaival nyomul (tudod, amikor az állampolgárok beleszólhatnak), úgyis hanyatlik – ahogy magad is megállapítottad. Ott az a rothadó Németország, meg a franciák, az angolok, hát ezekhez akarunk mi tartozni?410orban.jpg

Egyébként: miért kéne? Idegenek voltunk mi itt eddig is. Ej, a mi kemény, makacs, turáni fajtánk! Félázsiai népség vagyunk, jól mondod, Viktor, nem választójog kell nekünk, meg független közmédia, meg alkotmánybíróság, meg civil szervezetek, meg önkormányzatok, ez az egész vircsaft amúgy is rohadt drága. Tudod te jól, mi kell nekünk, Viktor: erő. Ha pedig demokrácia, akkor abból inkább a kínai típusú. Jó irányba kacsingatsz: arról jöttünk, arra tartsunk!

Erő kell nekünk, Viktor, a te erőd. Ez az ország történelmi tapasztalataiból simán levonható.

Úgyhogy, Viktor, csak bátran! Ne maszatolj azzal a demokráciával, jelentsd be idejekorán, hogy a Nagy Kísérlet megbukott, igenis be kell vezetni az új politikai rendszert! Hiszen úgyis tudja mindenki, hogy két éve erre készülsz. Küldd el Európát az anyjába, ne fogalkozz azzal, amit a csőcselék üvölt, cselekedj férfi módra! Hallgass a szívedre!

Kitartás!