Orbán Viktor megint nem hazudott

Mindenféle hazugsággal ellentétben, a közmunkások havi hetvenvalahány-ezer forintot keresnek. (Miniszterelnök évet értékel.)

A kormányfő láthatólag nem elégszik meg az igazmondó juhász szerepével (vö.pl. „én nem hazudtam soha az embereknek”), le is rántja a leplet AZOKRÓL, akik a Magyar Embereket meg akarják téveszteni.

kepkonyvtar_85153_103233.jpgAz ordas, sötétben bujkáló és rémhírterjesztő ellen-fülkeforradalmárok ugyanis olyasmit állítanak, hogy a közmunkaprogram, mint munkahelyteremtés és jövőalapozás orbitális kamu, meg hogy nyolc órás munkáért 47 ezer forintot adni disznóság, mivel az alig több, mint a létminimumként megállapított összeg fele, ráadásul semmi garancia nincs arra, hogy lapáttámasztás helyett valóban értékteremtő, hasznos tevékenységet végezzen a közmunkás, szemben például a hanyatló és vesztébe tántorgó Nyugat gyakorlatával, például Németországgal, ahol ha csak heti húsz óra közmunkát vállal valaki, az ebből befolyó havi nettó jövedelme 1027 euró, és ezen felül a lakást az állam fizeti, vagy Franciaországban, ahol a közmunkás nettó 7 eurós (1862 forintos) órabérért dolgozik, satöbbi és satöbbi.

Ezzel szemben a Magyar Összeg, hölgyeim és uraim, kedves barátaim, „hetvenvalahány-ezer”. (Hajszálpontosan  nem ugrott be a kormányfőnek, sebaj.) 

Értjük, csak egyetlen észrevétel: Orbán Viktor a bruttó bérről beszélt, és erre a körülményre nem tért ki külön; vagyis az aljas és idegenszívű tény mégiscsak az marad, hogy a közmunkás negyven-valahány ezer forintot kap.

Hát így kell ezt, Miniszterelnök Úr. Igazat mondani, csakis a színtiszta igazat, reggel, éjjel meg este.